Chyby, které děláme při líčení

by - úterý, dubna 12, 2016

Nejsem žádná kosmetická poradkyně, ani nic jiného, ale za ty roky, co se líčím, už něco málo vím. Proto jsem se rozhodla, že se s vámi podělím o pár "chyb", kterých bychom se podle mě měly v našich make-up rutinách zbavit :)
Zdroj
1. Nemyjeme si obličej před nanesením make-upu. I přes noc se nám na obličeji nahromadí bakterie, mastnota... A tím, že si hned naneseme make-up, aniž bychom si umyly obličej, bakteriím jen pomáháme, aby se dál šířily.
Takže mytí obličeje by mělo být prvním krokem tvé make-up rutiny. Já si osobně obličej umyju klidně i znova, když se líčím až odpoledne. Následně nanesu krém, občas i bázi a poté přichází na řadu samotný make-up.

2. Jsme nalíčené příliš dlouho a to pleti škodí. Ta by měla dýchat, takže být nalíčená celý den, ačkoliv to už není nutné, je zbytečné. Když vím, že po škole nikam nejdu, odlíčím se hned. Ke konci dne se totiž většinou nemůžu dočkat toho, až ze sebe všechen ten make-up dostanu.

3. Neodličujeme se! Chyba! O bakteriích jsem se již zmínila, a co teprve ty, které se nám na obličeji nahromadí, když se neodlíčíme. Ponechání make-upu přes noc jen přispívá k větší tvorbě mastnoty, ucpávání pórů, vytváření akné... A to nechceme.
Odlíčení trvá jen pár minut a já ho jen zřídka vynechávám. Vlhčené ubrousky jsou také skvělým pomocníkem a proces ti urychlí. Takže pokud přijdeš unavená ve dvě ráno s myšlenkou na postel, sáhni alespoň po nich.
Zdroj
4. Nečistíme si štětce, houbičky... Bakterie, bakterie a zase bakterie. Nemluvě o tom, že se zanesenými štětci se špatně pracuje. S těmi na krémové a tekuté produkty rozhodně.
Čistit štětce by sis měla jednou týdně, co se týče pudrových produktů. U těch krémových a tekutých by mělo být čištění každodenní. Tohle ale šálím používáním jiných štětců a také se snažím štětec po každém použití čistit vlhčenými ubrousky. Protože, buďme upřímné, kdo má čas si každý den mýt štětce?
Na čištění štětců jsou dostupné i všelijaké přípravky, já ale používám dětský šampón a takovou silikonovou věcičku na čištění obličeje. Má na sobě výstupky díky kterým se ze štětců snadněji dostane nečistota.

5. Používáme testery. Když vidím ty nechutné zbytky testerů v drogérii, nechci si ani představovat, kdo všechno je zkoušel přede mnou. Ale je pochopitelné, že chceme vědět, jak rtěnka vypadá na rtech a ne jen v obalu. Proto když je to nezbytně nutné, utřu rtěnku do ubrousku, párkrát jí přetřu na hřbetu ruky, odkud ji nanáším na rty.
Zdroj
6. Půjčujeme si kosmetiku, ať už v rodině nebo mezi kamarády. Nezáleží na tom zda víme, jak čistotná naše kamarádka je nebo není. Je důležité ujistit se, že make-up, který používáme, používáme jen my. Těla každé z nás reagují na určité bakterie jinak a půjčováním kosmetiky ji jen přenášíme. Takže bakterie, kterou snáší tvá kamarádka, nemusí sednout tobě a naopak.
Nebudu lhát, sama kamarádkám občas něco půjčím, protože jsou to prostě kamarádky. Rozhodně bych ale nikdy nepůjčila řasenku nebo linky, protože ty přichází do těsného kontaktu s očima, které jsou velmi citlivé. Takže na to pozor :)

Jsou ještě nějaké jiné "chyby", které by se podle vás měly omezit? Neváhejte se s nimi podělit v komentářích :)


You May Also Like

17 komentářů

  1. Bakterie jsou svině -,- :D Každopádně hezky napsané a výstižné :)

    OdpovědětVymazat
  2. Veľmi zaujímavý článok :) Pre mňa je jednoznačnou chybou používanie kozmetiky, ktorá nie je určená na náš typ pleti :)

    http://ardnaxelaslife.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  3. Pěkný článek :) já si vždycky před tím, než se jdu namalovat musím očistit a umýt obličej vodou :) bez toho bych to asi nedala:D jinak testery používám co nejméně, kosmetiku si vůbec nepůjčuji a štětce se snažím pravidelně umývat:)

    OdpovědětVymazat
  4. Pěkný článek :) většinu věcí dělám správně až na to, že si makeup nechávám příliš dlouho :)

    OdpovědětVymazat
  5. Skvelý článok plný dobrých rád. Ja by som nikdy nevedela zaspať nalíčená, cítim takú ťažobu na tvári.
    My blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
  6. Většinu z toho nedělám, akorát teda přiznávám, že štětce si nemyju tak často jak bych měla, ale zase se musím pochválit, že se nikdy večer nezapomenu (když nejsem hodně hodně opilá :D) odlíčit, protože to přímo nesnáším jít spát namalovaná :D
    One blondie life

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já se docela naučila i hodně opilá, minimálně těmi ubrousky. Pak si ráno děkuju :D

      Vymazat
  7. Nesnáším bakterie a to absolutně kdekoliv a v čemkoli - ať se to týká čehokoliv!! :D Takže testry, špinavé štětce, neodlíčení a podobně mi jen tak nehrozí, spíš se mi z toho dělá špatně, když si představím ty bakterie, fuj :D

    OdpovědětVymazat
  8. Jojo, pravdivý a pěkně napsaný článek. Myslím, že s tim odličováním se to zlepšilo, ale to čištění štětců nebo kosmetiky je pro hodně holek neznámá. Bohužel. Někdy mě překvapuje i to, kolik kosmetiky holčina vytáhne z taštičky se slovy, že tohle používá sem tam už asi 5tým rokem. Brrr...

    INKA blog

    Zvu tebe a tvé čtenářky na soutěž, která probíhá do 31.4.
    soutěž o 5 kosmetických výher

    OdpovědětVymazat
  9. Musím se přiznat, že se vždy musím přinutit, abych se odlíčila, jsem vždy líná. Ale začnu na tom pracovat! :) :D
    Find joy in the ordinary

    OdpovědětVymazat
  10. Snad každý bod sedí do puntíku. :D

    OdpovědětVymazat
  11. pekne spísané, väčšinu dodržiavam, no kozmetiku si požičiavam bežne a zatiaľ ok :D a tiež mám na makeup asi 5 štetcov aby som ich nemusela zakaždým umývať, púdrové stačí umyť tak 1x mesačne, len tieto makeupové by sa mali častejšie.
    Drew's Beauty

    OdpovědětVymazat
  12. Veľmi dobrý článok! :) Dúfam, že si ho prečítajú slečny, ktoré to s make-upom naozaj hrotia! :D A tá prvá fotka sa mi veľmi páči ako si ju upravila! :)
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat